Thom Blankers

© Thom Blankers

Wethouder

Thom (32, Nieuwkuijk) is sinds 2017 wethouder in de gemeente Heusden. Daarvoor was hij jarenlang raadslid en fractievoorzitter van de Heusdense VVD.

Als wethouder heeft Thom de volgende portefeuille:
Economische zaken, Arbeidsmarkt, Werk en inkomen, Recreatie en toerisme, Grondbeleid, Statushouders/vluchtelingen, Personeel en organisatie, Inkoop.

Project: Metal Valley
Wijken: Vlijmen Dorp, Vlijmen Vijfhoeven, Haarsteeg, Doeveren.

Daarnaast is Thom voorzitter van Platform Techniek de Langstraat, lid dagelijks bestuur bij Baanbrekers, bestuurslid bij Stichting Parkmanagement Heusden en organisator van de Kuijkse Stratenloop.

 


Waarom VVD?
"Omdat de VVD een partij is die kijkt naar wat mensen wel kunnen, op een praktische manier verantwoordelijkheid neemt en niet wegkijkt bij problemen."

Wat drijft je?
"Ik krijg ontzettende jeuk van mensen die heel goed aan de zijlijn kunnen zeggen hoe het moet. Graag zet ik me midden in de samenleving in om dingen (nog) beter te maken."

Mooiste plek in Heusden?
"Heusden kent veel mooie plekken. Twee wil ik er uitlichten: de Zeedijk tussen Elshout en Doeveren. En natuurlijk de Emmamolen in Nieuwkuijk."

Hoe lang woon je al in Heusden?
"Ik ben hier geboren en getogen. Op een klein uitstapje naar Enschede na heb ik hier ook altijd met veel plezier gewoond."

Leukste herinnering in Heusden?
"Pfff... te veel om op te noemen. Van kampioenschap bij Kuijk tot aan een hele leuke lagere school tijd. En nog veel meer."

Wie is je favoriete Heusdenaar?

"Mijn moeder."

Stellingen
Duinen of vesting?
                    "Oei, gewetensvraag. Ik ga voor de duinen in het najaar en de winter en                                                     de vesting in het voorjaar en de zomer."
Lokale of landelijke politiek?
      "100 % lokale. Hier kun je echt zichtbaar het verschil maken voor                                                               de mensen om je heen."
Bier of bitterbal?
                       "Prima combi, dus allebei."
Sport of terras?
                          "Eerlijk? Terras!"
Wilders of Klaver?
                     "Dijkhoff."Heeft u een vraag, suggestie of opmerking voor onze fractie of specifiek voor Thom?
Klik dan hier voor contactgegevens of klik op één van de buttons boven de foto.